Amazon pakt verpakkingsfrustratie aan (hopelijk)

Leestijd: 2 minuten

Mij kun je blij maken met minder. En dan doel ik op minder verspilling. Het ergert me als er een hoop zinloze verpakking om een product zit. Want die verpakking gooi ik weg. En daar voel ik me schuldig over. Het gaat al zo slecht met het milieu.

Ofwel, de verpakking beïnvloedt mijn productervaring negatief. Terwijl de fabrikant er juist een premium beleving mee probeert te creëren.

Regelmatig zie ik dezelfde reactie van mensen om me heen. En uit frustraties ontstaan marktkansen.

Interessant is dat twee soorten merken dit oppakken. Enerzijds de kleine, meer idealistisch gedreven merken, die van buiten de gebaande paden komen. Marqt is hier een voorbeeld van. Anderzijds zijn het de grote aanvoeders.

Of, zoals Seth Godin ooit schreef:
“Most industries innovate from both ends:

  • The outsiders go first because they have nothing to lose.
  • The winners go next because they can afford to and they want to stay winners.
  • It’s the mediocre middle that sits and waits and watches.”

Een voorbeeld van de tweede groep is Amazon. Dat gaat het gevecht aan met de “wrap rage” en komt met “Frustration-Free Packaging”. Amazon werkt samen met fabrikanten om producten in kleinere, makkelijk te openen, recyclebare kartonnen dozen te verpakken. Makkelijk voor de consument. Beter voor het milieu. En, ongetwijfeld niet geheel onbelangrijk, kostenefficiëntier.
Hier Amazons Wrap Rage Gallery. Daar kun je je frustratie over zinloze verpakking delen.
Hopelijk wordt het lijstje van vriendelijk verpakte producten wel snel wat uitgebreid. Anders voelt het zo als een PR-ding…
Bron: Didn’t You Hear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *