Scherpe presentatie over samensmelting product en promotie

Leestijd: < 1 minuut

Ik ben fan van concepten die de grens tussen product en promotie laten vervagen. De beste promotie is immers een nuttig(e) product of dienst – Google is het schoolvoorbeeld. En een goed product valt automatisch op, in communicatie hoeft alleen op het bestaan te worden geattendeerd (de iPhone als klassieke case).

Tom Himpe heeft deze gedachte scherp uiteen gezet. Hij geeft een hoop praktische voorbeelden en zet uiteen hoe R&D, marketing en communicatie niet meer achterelkaar, maar parallel aan elkaar lopen.

Bekijk hier de presentatie:

En hier een aantal artikelen die ik zelf over dit onderwerp schreef:

Integreer product en promotie – Molblog

De samensmelting van product en promotie – Adformatie

De reclame als product een product als reclame – Reclameweek

3 gedachten aan “Scherpe presentatie over samensmelting product en promotie”

  1. Scherpe presentatie! Aardig dat P&G wordt aangehaald. Het voorbeeld van een bedrijf die decennia gemiddele producten heeft zitten pushen. Ben benieuwd of zij de omslag kunnen maken.

  2. Voorkomt idd dat de marketing of communicatiemensen tegen product development of R&D moeten zeggen "Sorry, no story". Ik zou naast R&D, marketing en communicatie nog een pre- of similatane R&D rol opnemen: de antropoloog of socioloog. Volgens Tom Kelly van Ideo zijn mensen met een antropologische rol nodig om doorbraakproducten met echte klantenwaarde te 'zien' (Kelley noemt dat vuja de: in situaties die we al 1000-en keren hebben gezien, nog opportuniteiten ontdekken. Zie ook zijn video vanop creativity world forum:
    http://www.garagetv.be/video-galerij/flanders_dc/Tom_Kelley_Creativity_World_Forum_2008_flv.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *