3 x zelfstandig

Leestijd: 2 minuten

Een is toeval, twee is interessant. Drie is een trend: los en zelfstandig. Uit onderzoek blijkt dat er in 2007 100.000 mensen waren die een eigen bedrijf startten. In 2003 waren dit er nog maar 54.000.

Dit onderzoek komt van Associates. Gisteren was ik bij de lancering. Minister Donner benadrukte daar het belang van de Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP’er). Want Associates is een intermediair tussen ZZP’ers en opdrachtgevers. Kortweg zorgt het er voor dat een ZZP wel de lusten van het ZZP-zijn heeft, maar niet de lasten. Je betaalt bijvoorbeeld veel minder dan bij een normale intermediair.

En zojuist ben ik rondgeleid bij Spaces. Een inspirerend initiatief met een indrukwekkend gebouw op de Herengracht in Amsterdam, helemaal ingericht volgens het flexibele werkplek-principe. Ofwel, nog een welkom initiatief voor de zelfstandig: een groot, professioneel kantoor, zonder dat je bij een bedrijf hoeft te werken.

Dat betekent dat je bij Spaces niet alleen vierkante meters huurt, maar ook diverse ondersteunende diensten. En naast de kantoorruimtes biedt Spaces een restaurant, coffeebar, vergaderplekken en een businessclub. Ook goed voor het betere netwerken dus.

En vandaag wordt Dialogues Port gelanceerd. De Dialogues Port biedt ruimte aan ondernemende mensen die ‘het nieuwe werken’ gestalte willen geven. Volgens het principe ‘office by the hour’ creeert het op diverse locatie in het land 10 tot 15 individuele werkplekken, plus brainstorm- en vergaderruimtes. Tevens heeft het innovatieve manieren om virtuele bijeenkomsten te organiseren. De Ports zijn er al in Amsterdam, Rotterdam, Purmerend en Woerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *