Een groot onderzoek over marketing & communities

Leestijd: 2 minuten


Je bent markteer, geeft voor een hoop geld een feestje en 100 mensen komen langs.

Dit overkomt veel bedrijven die hun eigen online gemeenschap bouwen. 35 % van de corporate communities hebben minder dan 100 leden. Minder dan 25% hebben er 1.000.

Deze cijfers komen van Beeline Labs, Deloitte en The Society of New Communications Research. Zij onderzochten hoe 140 organisaties met hun communities omgaan, hoe ze het succes meten en hoe ze er zakelijk gezien wijzer van worden.

De onderzoekers stellen dat communities de inkomsten per consument 50% kunnen laten stijgen en de kans op een succesvolle productintroductie vergroten. Verder maken communities marketinginspanningen effectiever.

Ofwel, het trio gelooft nog in het fenomeen, alleen moet het goed worden gedaan. Online gemeenschappen moeten een veel belangrijker onderdeel van de gereedschapskist van de CMO worden. Een CMO zou zelfs naar een CCO (Chief Community Officer) moeten evolueren. Want gemeenschappen veranderen de manier waarop marketing werkt structureel.

Veelgemaakte fouten: bouw een community en de bezoekers komen wel. Houd het klein zodat het beheersbaar blijft. En het ‘not invented here’-syndroom.

Het onderzoek kun je hier gratis opvragen.

Een interessante afsluiter is deze curieuze community. Geinitieerd door een maker van kattenbakvulling. Oh yeah!Bron: ReadWriteWeb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *