Twee nieuwe tijdschriften: CODE en Pitch

Leestijd: < 1 minuut


Neerlands jongerencultuur is weer twee nieuwe tijdschriften rijker. Recentelijk was de launch-party van CODE. Een magazine van de makers van Reload.

Reload richt zich grofweg op het domein skate, surf en aanverwanten. CODE is vooral modische (straat)cultuur. Volgens de markers interessant, omdat mode een weerspiegeling is van ontwikkelingen in de samenleving. Het blad is met die gedachte in het achterhoofd documentair opgezet. De fotografie in CODE is dan ook realistisch aard. Je zult er dus geen “wanna-be glamour, fashionista’s of what’s hot or not” vinden.

Een ander lanceerfeest vond afgelopen vrijdag plaats: Pitch zag het daglicht. Een opinieblad voor jongeren. Het doel is jongeren een stem te geven in het politieke debat. Geheel naar de tijdgeest wil het meer zijn dan een magazine, het is een multimediaal platform: Zo biedt de website jongeren de gelegenheid om met een eigen verhaal of standpunt in het blad te komen.

Pitch heeft het over onderwerpen als ‘Politiek leiders met klare taal en lef’ en ‘Apologiewet versus vrijheid van meningsuiting’. Maar er zijn ook artikelen over seks en relaties. Het is tenslotte voor jongeren.

CODE

Reload, van de makers van CODE

Het multimediaal platform Pitch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *