Nog ff downloaden voor 21 oktober

Leestijd: < 1 minuut

Warm de breedbandverbinding maar vast op. Het allermooiste staaltje viral marketing dat wij ooit hebben gezien, is nog maar tot 21 oktober te downloaden. Overmorgen dus! Daarna gaat het voorgoed offline.

BMW nodigde twee seizoenen geleden grote regisseurs – o.a. Guy Ritchie, Alejandro Gonzalez Inarritu, Wong Kar Wai – uit om korte films te maken met het personage van ‘The Driver’, een ingehuurde topchauffeur (in alle films gespeeld door Clive Owen) die in te huren was voor ‘nasty klusjes’. Dat hij daarbij uit benarde posities weten te geraken met behulp van de Duitse bolides spreekt voor zich.

De films zorgden anderhalf jaar geleden voor veel opschudding. De getoonde filmpjes waren van een hele andere dimensie, dan het gebruikelijke “filmpjes naar elkaar sturen via internet”. De kwaliteit is uitmuntend en de besteede budgetten naar alle waarschijnlijkheid heel erg pittig. Maar het resultaat is er wel naar! De films waren een groot succes en er volgde nog een tweede seizoen.

Dat The Driver in het merendeel van de filmpjes de gloednieuwe Beamers nagenoeg aan gort rijdt is een hele nieuwe dimensie aan autocommercials (op wat botsproeven na, natuurlijk), maar draagt wel bij aan de geloofwaardigheid.

Mis je deze deadline? Dan kun je altijd nog de Collectors DVD bestellen tegen verzendkosten…

bmwfilms.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *