Artikel voor Carrièrekrant: Digitaal zet de beleveniseconomie op z’n kop.

Leestijd: < 1 minuut

Dit is mijn artikel voor de Carrièrekrant van Beeckestijn Business School: Digitaal zet de beleveniseconomie op z’n kop.

Digitaal zet de beleveniseconomie op z’n kop
Joseph Pine en James Gilmore kregen wereldfaam met hun boek ‘De beleveniseconomie’: merken kunnen zich niet meer onderscheiden met producten of diensten. Hun advies: maak je merk onderscheidend met een belevenis. Inmiddels staat deze ambitie bij de meeste marketeers bovenaan de lijst.

Echter, digitale media lijken dit principe compleet om te keren. Is de merkbelevenis nog wel van belang?
Of moeten digitale marketeers zich op iets veel functionelers richten?


Lees het artikel

2 gedachten aan “Artikel voor Carrièrekrant: Digitaal zet de beleveniseconomie op z’n kop.”

  1. Belevenis blijft instrumenteel in de gunst om de klant en prospect in mijn optiek. Innovatie en belevenis kunnen en moeten hand in hand gaan. Door klanten enthousiast te betrekken in het verbeteren van een nieuwe propositie wordt immers ook een beleving gevormd.

    Je bakker-voorbeeld laat tegelijkertijd terecht zien dat alleen 'theater maken' rondom het huidige product niet duurzaam is. Stilstand is achteruitgang. Beleving zal dus iedere keer opnieuw handen en voeten moeten krijgen.

  2. Hoi Paul,

    Dank voor je reactie!

    Ik deel je observatie. Voor mijn gevoel zit de verschuiving erin dat beleving door digitale media meer een consequentie is, bijvoorbeeld van een vernieuwende service, en geen 'doel op zich', zoals dit bij veel campagnes het geval lijkt te zijn.

    Neem Uber, de beleving is het gevolg van de functionaliteit van app, die zorgt voor een nieuwe manier van taxi bestellen / volgen / waarderen.

    Groet!

    Ingmar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *