Dode hoek ‘utility’

Leestijd: < 1 minuut

Ik vind creativiteit inspirerend. Guerrillamarketing is in dit kader geestig.

Het nadeel is dat het vaak wat geensceneerd voelt. Een visueel grapje wordt ergens op straat gezet. Een aantal mensen ziet het. Maar eigenlijk gaat het om het persbericht en de foto’s op de blogs en in de bladen. Daar zit de echte doelgroep. Ofwel, het zijn vooral PR-stunts.

Eentje viel me echter al een paar keer op. Ik zag ‘m toen ik langs Artis fietste: de overheid waarschuwt fietsers uit de dode hoek van vrachtauto’s te blijven.

Daarom zijn er deze ‘guerrilla-uitingen’. Waarom ik er van gecharmeerd ben: het is niet alleen ‘gek’. Het werkt ook echt, omdat de uiting je exact op de juiste plek attendeert op het gevaar.

Ofwel, het is niet zo maar een promotie. Het is ook een ‘service’. Dat wil zeggen, je hebt er iets aan. Net zoals je iets aan normale bewegwijzering hebt.

Het moraal: het is leuk om te entertainen. Maar het is nog veel beter iets relevants te bieden.

Makers: Jack Liberties

Eén gedachte over “Dode hoek ‘utility’”

  1. Hi Ingmar,

    Hoewel ik het wel met je eens ben, heb ik toch een beetje het gevoel dat je hier de werking van een verkeersbord aan het beschrijven bent. Feitelijk wordt er namelijk niet iets ‘vermarkt’, maar wordt er vooral gewaarschuwd. En dat is – itt veel echte guerrilla-marketing – al gauw nuttig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *