w o e n s d a g  8  d e c e m b e r  2 0 0 4  F   R   I    S      L   I   C   H   T

 

s   i   g   n   a   l   e  n         v   a   n         d   e         h   o   r   i   z   o   n

 


Nike meets Gran Turismo

Nike is een merk, dat goed snapt, dat je je merkpersoonlijkheid naar allerlei domeinen moet vertalen. Binnen ieder domein moet je iets relevants kunnen bieden. En zolang de kern van je merk maar duidelijk en constant is, hoeft deze diversiteit geen chaos en versnippering te veroorzaken. Merkengoeroe Roland van Kralingen noemt dat 'multidentiteit'. 

De nieuwste illustratie van dit vermogen: Nike gaat in games. Want in Japan komt Sony op 3 december met 'Nike Gran Turismo Limited Edition'. Ofwel, een partnership tussen Sony en Nike. Het pakket komt compleet met een paar Nike-schoenen. Deze dragen de illustere titel van ‘TOTAL MAGIA II GT LIMITED EDITION’. Tevens zit er een Nike T-shirt in.

Maar dat is niet alles. Een leuk detail, of beter, het punt waar de relevantie om de hoek komt kijken: als je een EyeToy (een geavanceerde webcam) op je PS2 zet en vervolgens het Nike-shirt aandoet, dan registreert het spel dit. Dat komt door het motief op het shirt. Als beloning voor je handeling wordt een nieuwe wagen beschikbaar. Deze is speciaal door Nike-designers ontworpen.

Zoals een limited-edition betaamt: de oplage van het spel is slechts 1.000 exemplaren. Het spel wordt geleverd in een aluminium doos en kost 246 euro. Want, en ook dat snapt Nike prima. Je communiceert tegenwoordig niet (alleen) met je communicatie. Dat doe je vooral met je exclusieve producten!

- Nike broadens its brand personality by offering a special l.e. boxset of the new PS2 game Gran Turismo. When you wear the included special T-shirt before a console it releases a special car designed by Nike.

geen link beschikbaar/no link available

 

 

fris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_ 
Wear-mE

In het huidige post-PC tijdperk richten veel fabrikanten van consumentenelektronica zich op de nieuwe markt vol kleinere mobiele (smart)phones, mp3-spelers, camera's en andere schijnbaar onmisbare gadgets. Hoewel sommige van deze digitale speeltjes zich , al dan niet vrijwillig, hebben genesteld in ons dagelijks leven kunnen we nog niet echt spreken van "ambient" technology; ook al zijn deze speeltjes mee te dragen, ze zijn zelf niet echt "onzichtbaar", om nog maar niet te spreken over alle kabels, accupacks en controls die nodig zijn. Met de laatste trends op het gebied van flexibele en wasbare bedrading verwoven in stof en draadloze communicatie komen de echte draagbare gadgets opzetten: kleding met een kunstje, de zogenaamde e-wear, of wearable technology.

Zo richt het merk SCOTTeVEST zich helemaal op het dragen en verstoppen van gadgets in kleding, zo getuigt hun collectie aan kleding gericht op een overvloed aan "verborgen" zakken. Ideaal om je gadgets goed te verstoppen, helemaal in de huidige trend van de persoonlijke veiligheid. Daarmee lijkt SCOTTeVEST in de springen op de klachten die we tegenkomen op meerdere nerdforums. De meest gehoorde klacht: ik loop beladen met enkele duizenden euro's aan gadgets over straat en ben dus een potentiëel berovingsslachtoffer.

Een totaal andere insteek op deze personal safety is de "No Contact" jas, die uitgerust is met een ingewoven metalen rooster waarover desgewenst een stroompiek van 100 volt kan worden gezet om aanvallers van je lijf te houden, of die net-te-aanhankelijke kroegbezoeker.

Meest vooruitstrevende branche lijkt de trendsportwereld te zijn. Er wordt flink geëxperimenteerd met hands-free gadgetry. Zo bracht snowboardfabrikant Burton al een jaar of twee terug de Amp Pack en Amp Jacket op de markt: een tas en een jas waarin een waterdichte bediening was gemonteerd voor een iPod, die je in de binnenzak aansluit. De Europeese tak van boardwearreus O'neill komt met de HUB-jacket waarin bediening voor je muziekspeler is gecombineerd met een bluetooth ontvanger voor je telefoon. O'neill biedt ook een aansluitbare HUB-snowboardhelm aan met ingebouwde speakers. ACG, het de outdoortak van Nike, is dit jaar na een jarenlange testperiode op de markt gekomen met een Gore-Tex outdoorjas waarin een complete handsfree carkit (of heet dat dan een jacketkit?) zit ingebouwd; microfoon, speakers en bediening sturen een walkie-talkie aan. Oakley, leverancier van hippe en soms monstrueuze zonnebrillen, biedt sinds kort The Thump aan. Een mp3 speler geïntegreerd in een Oakley-typisch design.

Duur en ingewikkeld? Valt wel mee. Langzamerhand vindt je deze vaak peperdure techniek terug in de betaalbare normale kleding. Een mooi voorbeeld is de Hoodio kids jacket van GAP, waar je voor 70 dollar een fleecejack met geintegreerde FM radio en bediening op de mouw krijgt.

Wij zijn benieuwd hoe andere kledingfabrikanten gaan inspringen op onze gadget verslaving, en of overal e-wear in de rekken komt te hangen. Leuke loststaande gimmicks natuurlijk, maar een standaard voor de verbindingen tussen de kleding en gadgets lijkt onontbeerlijk.

- More and more companies are finding ways to really include technology into garments. Anything goes, from hi-tech snowboard jackts to 70 dollar fleece GAP sweaters for kids. The plethora of solutions is starting to call out for a standard (or two).

www.scottevest.com
www.no-contact.com
www.burton.com
www.oneilleurope.com
www.nike.com
www.oakley.com
www.gap.comfris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_ 
Hokjes zijn dood, leve de hokjes!

Hoe bluf je je binnen in eigentijdse marketing? Noem wat termen over nieuwe groepen consumenten. En vertel dat daar grote gaten in de markt zitten. Een soort namedroppen zonder namen te noemen, dus. Behoefte aan inspiratie? Lees het nieuwe boek van Robert Lanham: ‘Food Court Druids, Cherohonkees and Other Creatures Unique to the Republic’. Hij is ook schrijver van het hilarische ‘The Hipster Handbook’. Een boek dat aanbeveelt om mensen in te delen op basis van hun gedrag, kledingsstijl, expressiemiddelen, religie, etc. Geschreven met een gevoel voor humor, dat wel.

Een overzicht van enkele van zijn groepen. Let wel, zijn boek richt zich primair op het Amerikaanse culturele landschap.

Cherohonkees: blanke baby-boomers geobsedeerd door ‘Indianen-cultuur’. Woonachtig in het Zuid-Westen van de VS. Hobby’s: dansen met wolven, drummen in cirkels en naakt relaxen.
Stretchibitionists: vernoemd naar hun neiging om suggestief te stretchen in de sportclubs. Zo tonen ze trots hun chirurgisch verbouwde lichamen.

Hexpatriates: deze groep verlaat de VS nooit, maar heeft geen goed woord voor hun land over. Ze doen alsof ze Canadees zijn, kopen bij Benetton en houden van Australiërs.
Cryptsters: steeds ouder wordende hipperts die zich niet realiseren dat het tijd is de handdoek in de ring te gooien. Zelfs niet na grijze haren uit allerlei hoeken en gaten en een bierbuik onder het Ramones T-shirt. Grofweg de fris_licht-redactie dus. ‘If you love emo but have no idea what that means, your hipness date has expired.’

Andere groepen:

Sportriots – vinden voetbal voor watjes en on-Amerikaans.
Lieberals - PC Democraten die vroeger in VW’s rijden maar nu in Volvo’s.

Zingers – verslinders van popcultuur. Ze houden ervan om film- en TV-quotes uit te kraaien.

Holidorks - mensen die altijd vakantiekleding dragen.
Perpendiculoids – mensen die angstig rechtop lopen in een poging erg gezond en of opvallend modieus te lijken.

Poppies – de Iggy Pop-achtigen, gespierde hippies…
African Amerigoths – multiculturele Gothic-fans

De lijst gaat maar door. Behalve dat de groepen veel van elkaar verschillen, hebben ze ook een overeenkomst. Ze zijn het erover eens dat wonen in de voorsteden saai en monotoon is. Ze zijn op zoek naar onderscheid. ‘Suburbia is becoming increasingly diverse.More and more middle-class immigrants are skipping traditional ethnic enclaves and heading straight for the boonies, where strip malls are now filled with ethnic businesses, bubble-tea parlours dot the landscape and schools fill up with kids from any number of different backgrounds. Forget suburbia; this is ethnoburbia.’

- Long live consumer categories! Just when you thought everyone had finally quit trying to peghole you, out comes Robert Lanham (of 'The Hip[ster Handbook'-fame) with his new brainchild: 'Food Court Druids, Cherohonkees and other Cretures Unique to the Republic.' Our favorite are Crypsters, ageing hipsters that don't realise they have passed their 'use by' date. But we're not taking offense.

www.amazon.com

 

 fris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_ 
Mobiel prijsvergelijken

Ok, ff serieus. Wie gebruikt de camera op zijn telefoon écht? En dan bedoelen we niet van die korrelige plaatjes maken op een avondje uit, wanneer je vergeten bent een echte digicam mee te nemen. Wie gaat er dan ook voor een eurootje per foto, die aan zijn vrienden doorsturen? Wij niet in ieder geval. Ik ben wel sociaal, maar niet gek in mijn mobiele portemonnee.

Amazon Japan neemt de mobiele digicam en mixt die met het succes van de internet-based consumer empowerment. Maak met behulp van je mobiel een foto van een wilekeurige streepjescode en Amazon mailt je direct een aantal alternatieve online aanbieders, inclusief prijsvergelijking. Hoe eng is dat meneer de Retailer?

De eerste vraag die bij ons opkomt is wel; wat gebeurt er als alle winkels zijn weggeconcureerd door internetshops? Wordt het niet eens tijd dat Amazon gaat werken aan Amazon etalages. Grote winkels waar je niets kan kopen, maar alleen maar beschikbare producten kunt bekijken, passen en vergelijken. In de shop streepjescode fotograferen en de volgende dag je spullen thuis. Lijkt ons heerlijk, shoppen zonder zware tassen.

- Amazon Japan's latest service includes offering price comparison on your mobile phone, after you send in a phonepicture of the barcode on a specific propduct. Be afraid Mr. Retailer, be very afraid!

www.amazon.co.jp

 fris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_ 
Beauty H20 Plus: 24: Conspiracy

Een tijd lang schreven alle hippe magazines erover en iedere trendwatcher had het in zijn (of haar) presentatie: functional foods. Eten dat niet alleen honger stilde, maar waar je ook stralender haar van krijgt, dat je dagelijks aanbevolen dosis vitamine aanvult of je simpelweg gelukkiger maakt.

Een merk, dat gevolg geeft aan alle voorspellingen, is BORBA. Een opvolger van de toegankelijke en aantrekkelijk geprijsde cosmetische lijn e.l.f. Marketing- en ‘skin care'guru Scott Vincent zit achter e.l.f. en introduceert nu met BORBA een premium waterlijn, ook fris voor het uiterlijk.

BORBA is een cosmetisch product dat werkt van binnen naar buiten. Iedere slok is goed voor je huid Ofwel, een drinkbaar alternatief voor Botox. Het geheim van BORBA? Dat zit ‘m in de technologie. BORBA Skin Balance Water lijkt een beetje op nano-technologie, de kleine slimme deeltjes die in menig episode van Star Trek rondstuiteren. BORBA-water bevat microscopische elementen, die zijn geïmpregneerd met huidverzorgingbestanddelen.

BORBA is verkrijgbaar in ‘Clarifying’, ‘Age Defying’ en ‘Replenishing’-formules.

Mocht je overigens meer ‘goed water’ willen, check dan ook Glaceau Defense Vitamin Water. Water met frambozensmaak. Vol met Zink en Vitamine C. Goed tegen de herfstgriep.

- Every hip trendwatcher has been talking about them for a while now it's here; functional foods. From the people that brought you the cosmetics of e.l.f. comes the 'cosmetic water' of BORBA. Skincare that works from the inside out. Like Botox you can drink. Kind of.

www.glaceau.com
www.borba.netfris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_ 
Werk vanuit bed, bed vanuit werk We gaan van de 35 naar een 40-urige werkweek. Kan het ‘nog gekker’? Oh, ja hoor! Vroeger ging je lunchen in de kantine of buiten het kantoor, nu eet je vanachter je bureau. En wie dacht dat forenzen en thuis slapen een blijvertje was, die heeft het mis. Het nieuwste van het nieuwste: slapen op je werk.

Enkele Londense bedrijven, vooral advocatenkantoren, hebben bedden geïnstalleerd in hun kantoren. Zodat ze meer productiviteit uit de werknemers kunnen zuigen. De ‘sleeping pods’ zijn het antwoord op de vraag naar meer ‘flexibele’ en ‘hardwerkende’ krachten. De dubieuze primeur van deze nieuwe trend is in handen van het law firm Lovells.

Het bedrijf nam vijf kleine slaapkamers op in haar inventaris. Elke kamer heeft een dubbel bed, dat dan weer wel. Voor mensen die besluiten ook de rest van hun sociale leven mee te nemen. Verder zijn er een TV, een Internet-verbinding en een klein ‘badkamertje’. Graag suggereren we een kinderkamer als aanvulling.

Britten blijken het langste te werken van alle Europeanen. Onderzoek toont aan dat er gemiddeld negen uur aan onbetaald overwerk wordt afgeklokt. Dat heeft een waarde van £ 23 miljard per jaar. De bedden worden dus makkelijk terugverdiend.

De verwachting is dat vooral jonge werknemers, die eager zijn om een goede indruk te maken, slachtoffer zullen worden van de nieuwe inrichting. Veel van zulke werknemers knappen af onder de druk om 19 uur per dag te werken.

Rest de vraag of bedden in het kantoor dit probleem oplost of verergert?

- England is the country with the highest rate of employee overtime hours. The London-based law firm of Lovells has introduced 'sleeping pods' in it's office. that way employees can catch some ZZZs between normal hours and working overtime. All pods are equipped with double beds, should you want to take all of your personal life to work.

 fris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_ 
Trendsharing "Special Edition"

Fris_licht vangt signalen op uit de maatschappij via het internationale two_degrees netwerk van opinieleiders uit entertainment, mode, kunst, food, etc. Wij stellen dit netwerk aan onze lezers ter beschikking als ogen en oren; in elke editie mag een lezer een vraag stellen.

Op verzoek van CoolBrands hebben we in de laatste dagen voor het verschijnen van hun CoolBrands boek een speciale Trendsharing-sessie belegd. De voorlopige uitkomst van de verkiezing van het Coolste Brand werd voorgelegd aan de Nederlandse tak van het netwerk. Sneakerfreaks, muziekkenners, food lovers, mediajunkies, fashionistas, electronicafreaks, autogekken, interieurgoeroes gaven hun ongezouten mening. De meesten zijn wat ouder dan de 'kiesgerechtigden' van de CoolBrands verkiezing, maar stuk voor stuk voorlopers die de jongerentrends zien, zetten of verspreiden.

Hieronder de selectie in willekeurige volgorde zoals die in het Coolbrands boek wordt afgedrukt. Voor een volledig overzicht klik hier.

De lijst zoals Coolbrands die voorlegde (er zijn later nog wijzigingen uitgevoerd).

Sport en schoenen
Puma - Onitsuka tiger - Pony - Adidas - Diesel - All Stars

Media
MTV - Hotmail - ID&T - Google - MSN Messenger - BNN

Mode
Gsus - Nudie Jeans - O'Neill - Diesel - Hugo Boss - Replay

Accessoires
Ray Ban - Eastpak - IWC - Calvin Klein - Bjorn Borg - Swatch

Auto's, motoren, scooters en fietsen
BMW X5 - Ducati - Harley davidson - Mini - Audi TT - Porsche 911

Dranken
Red Bull - Smirnoff Ice - Water - Coca-Cola - Bacardi - Heineken

Eten
Ola Magnum - Häagen Dazs - Australian Homemade - Pringles - Ben& Jerry's - Sportlife

Interieur
Alessi - Kenwood - Bosch Shirtmaster - IKEA - Senseo - Villeroy & Boch

Telecom en electronica
Apple - Philips Flat TV - Orange - iPod - Nokia - Bang & Olufsen

Verzorging en Parfums
Zwitsal - Durex - Gucci - Hugo Boss - Calvin Klein - Giorgio Armani

Nog een paar coole merken (overige merken)
Singapore Airlines - Privium - Bugaboo - HEMA - Wannahaves - Easyjet
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Boris van Berkum, showroom MAMA, Rotterdam

Wat ik er van vind
er ontbreekt KUNST(werk)
of kunstenaar

kunst is hot
en de jonge generatie begrijpt dat meer en meer

Boris

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jarno Duursma, electrobass en computerfunk DJ, Groningen

Media
Wat me opvalt aan de media is het ontbreken van The Box en TMF, en de winst dus voor MTV. In veel gemeentes is MTV een tijd van de kabel geweest, en het is ze toch gelukt om zich in de Nederlandse markt te positioneren. Een ijzersterke, vernieuwende programmering zoals: boiling points, newly weds,  punk'd, dismissed etc.. zijn daarin het speerpunt. Grote klasse!

enne.. ik geloof inderdaad dat ID&T populair is, maar wel onder een selectief gedeelte van de jeugd. Niet iedereen houdt [meer] van trance en hardstyle.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

VJ Li-Z, Amsterdam

Wat mij opvalt aan de uitkomst, is dat de merken die algemeen bekend zijn d.m.v. veel reclame-uitingen ook allemaal in de verschillende segmenten voorkomen. Een enkele uitzondering nagelaten zoals Pony (je wordt immers niet bij het openslaan van een blad of aanzetten van de TV constant geconfronteerd met Pony-uitingen). Ik verbaas mij over de hoeveelheid ‘dure’ merken die genoemd worden. Waar haalt iedereen het geld vandaan in de hedendaagse economie…

Tevergeefs heb ik vol verwachting de rijtjes afgespeurd naar iets dat in de richting van 2e hands wees. Kleding, interieur, maar nee. Handen in de lucht voor Gsus maar mensen, 2e hands moeders printjes zijn toch veel goedkoper / cooler!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Erwin van der Zande, internetpublicist en hoofdredacteur van Spunk.nl, het online jongerenmagazine van NRC Handelsblad

Media
Het is knap hoe grote namen als MTV, ID&T en Google, gearriveerde merken die gemeengoed zijn geworden, cool weten te blijven in de ogen van het publiek. Ze blijven hun eigen ding doen, of weten die indruk te wekken, en dat wordt gewaardeerd door de MSN Generatie.

Telecom en electronica
Orange vind ik opvallend, dat zal zijn omdat jongeren gevoeliger zijn voor styling. Nokia ook, omdat de Finnen juist marktaandeel verliezen. Bang & Olufsen weet blijkbaar bij jongeren nog steeds de status te verwerven als exclusief merk, terwijl Apple en de iPod toch veel meer van deze tijd zijn. De rode draad hier is dat er een 'digital lifestyle' is ontstaan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rogier Smalhout, Hendsum and Young, Appelsap

Pony: redelijk cool oldskool merk, maar krijg daarbij iets teveel gaaspet- en zweetbandjes-kriebels.
Adidas: was al cool sinds RunDMC. is nu cool en zal altijd cool blijven.
Waar de fok is Nike?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hugo Mulder, grafisch ontwerper

In het algemeen vallen de lijstjes mij nogal tegen. Ik kom nergens echt originele merken tegen. Het zijn (bijna) allemaal merken die al jaren bestaan en netjes inspelen op een groot publiek en ik weet niet wie het ooit gezegd heeft maar: The majority is always wrong.

Merken die volgens mij cool zijn, zijn juist de kleine merkjes met een goede kwaliteit, die moeilijk te krijgen/vinden zijn. Waar je dus moeite voor moet doen. Via internet bijvoorbeeld. Originaliteit is een belangrijke kracht achter het "cool" zijn. 't Is niet echt cool als je elke dag 5 mensen tegenkomt met dezelfde schoenen, jas of wat dan ook. Je ziet ook dat grote merken daarop inspelen, zoals adidas en Nike die heel veel special edition sneakers uitbrengen, vaak gaat het maar om een paar honderd schoenen per design. Dit maakt ze weer cool omdat het duidelijk niet gedaan wordt om er geld mee te verdienen, maar uit liefde voor de sneaker. Ik vind het dus ook vreemd dat Nike er niet tussen staat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Peter van Rhoon, uitgever/hoofdredacteur Reload Magazine (skate, surf, snow, sounds, style)

Overall: wat is wat mij betreft een cool merk? Een merk dat zijn corporateness zo ver mogelijk uit beeld houdt, een merk dat origineel en echt authentiek is (authenticiteit is iets anders dan een retro lijn exploiteren, maar vertaalt zich ook in keuzes op het vlak van product tot marketing waarin de voor dat merk unieke waarden/visie tot uiting komen).

Merken zijn veelal over-geregisseerd en tonen zelden echt lef (controversie wordt meestal gemeden want controversie kan schadelijk zijn voor sales). Dat is prima als het gaat om het behalen van marktaandeel, maar het is niet cool. 90% van de genoemde merken in deze lijst is vanuit mijn perspectief niet cool, maar geniet wel een hoge merkbekendheid. Laten we die twee vooral niet door elkaar halen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kirstin Hanssen, PR Consultant & Tekstschrijver en mede-eigenaar/oprichter

Een mening hebben vind ik vaak lastig. Bij mij rijzen meestal onbeantwoorde vragen op of ik gis wat in het wilde weg. Maar leuk dat je me vraagt, dus ik zal mijn eerste, spontane reactie geven.

Cool is driving an open Porsche 911 cabriolet in winter.
Wearing nothing, but only my adidas.
Drinking some water along the ride.
My face protected by Zwitsal.
Searching for warm songs on my iPod, melting in my frozen ears,
like Australian Homemade in my mouth.

Even serieus.
Over de uitslag.

In eerste instantie vond ik deze een beetje tegenvallen. Maar wat had ik dan verwacht? Een opsomming van het ene cult label na het andere? Is underground nog wel cool, of is mainstream the new coolness? De uitslag van deze CoolBrands competitie zet me aan het denken. Op een paar nieuwkomers na bestaat de uitslag uit veelal merken die al jaren bestaan. Is dat de reden waarom ze cool zijn? Omdat ze niet weg te denken zijn uit onze supermarkten, parfumerieën, elektronicazaken etc.? Gaan sommige merken van generatie op generatie over en blijven ze never ending cool? En waren ze ooit cool in de jaren tachtig en ook nu, tijdens de revival in de huidige 'jaren tien'? Ik ben nu ook nieuwsgierig naar de gemiddelde leeftijd van de Coolbranders die als 'jongeren' omschreven worden. Want hoe jong zijn de jongeren die kiezen voor Villeroy & Boch, Ducati en Bang & Olufsen? Als ik maar 1 merk zou mogen kiezen uit de hele lijst, dan kies ik persoonlijk voor Porsche 911. 911 is voor mij niet rampspoed en terrorisme, maar de belichaming van een ultieme, tijdloos mooie klassieker.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

The organisation of the CoolBrands Awards brings out their CoolBrands book today. In preparation of the book fris_licht presented the shortlist per category to its network of opinion leaders.fris_licht archief

abonneer jezelf op fris_licht

meld jezelf af

print fris_licht

stuur fris_licht
aan een vriendin

reageer op fris_licht fris_licht wordt
aangeboden door

M O U N T V I E W

een organisatie
voor innovatieve marketingcommunicatie.

t w o_d e g r e e s

marketing_
intelligence_
network_     
---------------------------------------------------------------------------------------